Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

«Δεν ενδιαφερόμαστε πλέον για τη Yahoo» διαβεβαιώνει η Microsoft







Βλέποντας την κατρακύλα της στο χρηματιστήριο να συνεχίζεται, η Yahoo κάνει αναστροφή και δηλώνει τώρα πρόθυμη να εξαγοραστεί από τη Microsoft. Όμως ο γίγαντας του λογισμικού δηλώνει ότι το ενδιαφέρουν του εξαντλήθηκε και δεν πρόκειται να υποβάλει νέα πρόταση.

Τις προθέσεις της Microsoft σε αυτό το στάδιο διευκρίνισε ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας: «Δεν ενδιαφερόμαστε να γυρίσουμε πίσω και να επανεξετάσουμε το ενδεχόμενο εξαγοράς» δήλωσε από την Αυστραλία, όπου εμφανίστηκε σε συνάντηση της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης. Την ομιλία του παρακολούθησε απεσταλμένος του ZDNet.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι λόγο θα είχαν κι αυτοί να ενδιαφέρονται από την πλευρά τους» πρόσθεσε ο Μπάλμερ.

Από την πλευρά του, ο Τζέρι Γιανγκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Yahoo που δέχεται τα πυρά των μετόχων για την απόρριψη της αρχικής πρότασης, έκανε αυτή την εβδομάδα στροφή 180 μοιρών. «Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Microsoft είναι να μας αγοράσει» δήλωσε σε συνέδριο για το Web 2.0 στο Σαν Φρανσίσκο.

Η μεγάλη διαδικτυακή πύλη είναι τώρα «ανοιχτή σε οτιδήποτε», καθώς χρειάζεται απεγνωσμένα αύξηση των εσόδων και βλέπει τη μετοχή της να έχει πέσει την Παρασκευή στα 13,85 δολάρια, πολύ κάτω από τα 33 δολάρια ανά μετοχή που της πρότεινε η Microsoft.

O Μπάλμερ δίνει τώρα νέες λεπτομέρειες για το πώς είχαν εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις από τον Φεβρουάριο που άρχισε η αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο εξαγοράς.

«Κοιτάξτε, κάναμε μια προσφορά, κάναμε και μια ακόμα προσφορά Ήταν ξεκάθαρο σε μας ότι η Yahoo δεν ήθελε να πουλήσει σε μας την επιχείρηση. Οπότε προχωρήσαμε».

«Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε στον τομέα της αναζήτησης, και όχι της διαφήμισης. Ούτε αυτό προχώρησε όμως, οπότε προχωρήσαμε, και προχώρησαν κι αυτοί» είπε.

H Yahoo φαίνεται να έχει μείνει αυτή τη στιγμή στα κρύα του λουτρού, δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα και η Google απέσυρε την πρόταση συνεργασίας που είχε υποβάλει στο portal, αυτή τη φορά λόγω αντιδράσεων από τις αντιμονοπωλιακές αρχές στις ΗΠΑ.


Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέγας κολοσσός η YAHOO,τώρα δείχνει τα "ξεψυχάει"..Πιστεύω πάντως οτι θα μπορε΄σει να ανακάμψει,αν κάποιοι σχεδιάσουν καποια προγράμματα εφάμμιλα του facebook και κοντραριστούν "ανοιχτά" με τον Google..

bigman είπε...

Σιγουρα δεν ειμαι ειδικος στο τι πρεπει να κανει και τι οχι ετσι ωστε να επιζησει η Yahoo.

Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο η microsoft της χτυπουσε την πορτα αλλα προφανως δεν τους αρεσε το τιμημα και το επαιζαν δυσκολοι.

Τωρα τρεχουν και δεν προλαβαινουν, αλλα συνηθως κερδιζει αυτος που βλεπει μακρια...

Google Finance Market Summary