Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Τέλος εποχής - Δεκαοκτώ χρόνια μετά, η Microsoft «κηδεύει» τα Windows 3.x


Ο μέσος χρήστης πιθανότατα δεν το είχε αντιληφθεί, όμως η Microsoft πουλούσε μέχρι φέτος εκδόσεις των Windows 3.x. Το αρχαίο λειτουργικό σύστημα κρυβόταν σε ταμειακές μηχανές, εκδοτήρια εισιτηρίων και άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την παρουσίαση των εμβληματικών Windows 3.0 το Μάιο του 1990, η Microsoft σταμάτησε να πουλά άδειες για το λειτουργικό σύστημα την 1η Νοεμβρίου, αναφέρει την Τετάρτη το BBC.

Επιτυχημένος διάδοχος του MS DOS, τα Windows 3.x ήταν η πρώτη πετυχημένη πλατφόρμα της Microsoft που βασιζόταν στο ποντίκι και προσέφερε γραφικό περιβάλλον εργασίας ανάλογο με τους πρωτοποριακούς Mac της Apple. Οι εκδόσεις 3.1 τo 1992 και 3.11 το 1993 ήταν οι πιο πετυχημένες εκδόσεις της σειράς.

Παρόλο που η Microsoft διέκοψε την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος το 2001, ενσωματωμένες εκδόσεις των Windows 3.x χρησιμοποιούνται ακόμα σε κοινόχρηστες διαδραστικές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα στα συστήματα ψυχαγωγίας που υπάρχουν σε ορισμένα αεροπλάνα της Virgin και της Qantas.

Σε αυτές τις εφαρμογές τα Windows 3.0 παραμένουν επαρκή, αν και οι επίσημες απαιτήσεις συστήματος για τα αρχικά Windows 3.0 σήμερα μοιάζουν αστείες: επεξεργαστής 8086/8088 σε συχνότητες έως 10 MHz, μνήμη 640 Kilobyte και κάρτα γραφικών CGA/EGA/VGA/Hercules.

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τι θα γίνει Ανδρέα;Ολοι όσοι έχουν το παλιό λειτουργικό στις ταμιακές μηχανές τους τι κάνουν;

Andreas είπε...

Ακριβώς αυτό που έκαναν ως τώρα...
Τίποτα! Χαχαχαχα ;)

Ανώνυμος είπε...

Ma giati evgalan kainouria poiso o logos? Kalyteres einai?

Andreas είπε...

Ε πρέπει πάντα να βελτιώνεις το προϊόν σου.
Όπου δε χρειάζεται όμως μένεις με αυτό που σου αρκεί, όπως αναφέρεται και στο άρθρο.

Google Finance Market Summary